Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna Szklanka CIASTO
kostka masła 1/3
jaja 2
szklanki cukru 1/3
proszek do pieczenia łyżka
tłuszcz do formy
budyń waniliowy 3 MASA BUDYNIOWA
mleko 1L
żółtko jajek 2 ASA KOKOSOWA
szklanka cukru pudru 1/2
kostka masła
wiórka kokosowe 10dag
polewa czekoladowa DO DEKORACIJ

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Z podanych przezemnie skladnikow zagnieśc ciasto nastepnie chlodzimy ok godziny w lodowce:) nastepny krok to wylepiamy nim natluszczona blache (prostokątną) 20x25cm upiec w temp ok 200stopni c nastepnie przyrzadzamy budynie zgodnie zpodana iloscia mleka potrzebnej do kremoweczki pozniej lekko cieple wylozyc na przystudzone ciasto dobrze schlodzic teraz zajmiemy sie masa kokosowa nalezy ja dobrze przyrzadzic zoltka starannie utrzec z cukrem pudrem nad parą do utartego maselka dodwac po troszku mase zoltkowa ciagle ucierajac potem dodajemy wiorki kokosu i dokladnie cala konsystencje mieszamy gotowa mase kokosowa kladziemy dokladnie rownomiernie na mase budyniowa i ponownie chlodzimy ciasto po czym dekorujemy polewa czekoladowa :)
gotowe!
smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brzoskwinka 05.10.2010 09:35
koniecznie wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak