Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowo-serowa zupa.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
serek topiony 10 dag
śmietana 12% 1 szklanka
masło 1 łyżka
marchewka 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) kawałek
sól i pieprz
koperek
bulion warzywny 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowo-serowa zupa.

1.Warzywa obrać umyć i pokroić,kalafior podzielić na różyczki.
2. Przygotowane warzywa przesmażyć na maśle,zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości.
3.Serek topiony rozpuścić w odrobinie gorącej wody i razem ze śmietaną wlać do zupy.Dodać koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.03.2017 21:39
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 20:21
lubię ją jeść.
gosia561 17.01.2015 18:13
wspaniała zupka
Joannasz3190 17.01.2015 15:37
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak