Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z ciastem francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 4 szt.
cukier 2 łyżki
cynamon 2 łyżeczki
rodzynki 2 łyzki
cukier puder 1 łyżka
Kardamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z ciastem francuskim

Kroki postępowania

1
Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na godzinę.
Obieramy jabłka i pozbawiamy je gniazd nasiennych. Kroimy jabłka.
Krok 1 - Szarlotka z ciastem francuskim foto
2
Posypujemy jabłka cynamonem, kardamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Szarlotka z ciastem francuskim foto
3
Dodajemy do jabłek rodzynki. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Szarlotka z ciastem francuskim foto
4
Na wierzch układamy ciasto francuskie.
Wkładamy do piekarnika na około 25 minut (170 stopni), do czasu, aż się ciasto zarumieni.
Krok 4 - Szarlotka z ciastem francuskim foto
5
Naczynie żaroodporne przykrywamy talerzem i obracamy, aby wyszło z niego. Posypujemy waniliowym cukrem pudrem.
Smacznego :)
Krok 5 - Szarlotka z ciastem francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.01.2015 16:24
ciekawa taka szarlotka
pestka 17.01.2015 14:39
świetna propozycja
AgaS10 17.01.2015 13:47
świetna szarlotka:)
Cynamonka 17.01.2015 13:31
Nigdy nie jadłam jeszcze takiej szarlotki, a wygląda bardzo zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak