Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 500 gram
olej 1 łyżka
sól szczypta
woda ciepła

Nadzienie

jagody 2 szklanki
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Przygotować ciasto na pierogi. Do mąki dodać szczyptę soli i łyżkę oleju. Stopniowo dodawać ciepłą wodę aż ciasto będzie miało odpowiednią konsystencje. Do jagód dodać cukier i mąkę. Dokładnie wymieszać. Używając mrożonych jagód warto przygotować je w ostatniej chwili żeby nie zdążyły się rozpuścić. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka. Do każdego nałożyć jagody i dokładnie zlepić. Gotować w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 17.01.2015 16:49
Pyszne pierożki, aż nabrałam na nie ochoty...
MałaMi89 17.01.2015 15:07
Wyglądają tak apetycznie, że pół Polski bym przejechała żeby teraz zjeść choć jednego :D
Magula 17.01.2015 13:46
Mniam z jagodami pierogi uwielbiam, ale robię tylko w lecie kiedy świeże jagody są łatwo dostępne.
Krystyna32 17.01.2015 11:02
bardzo lubię
erym 17.01.2015 10:28
jak dla mnie idealne!
gosia56 17.01.2015 09:22
pyszne pierogi;)
Agnieszka-87-25 17.01.2015 08:14
na obiad pychota
kloruś 17.01.2015 00:36
zjadłabym je oczami!
Iwusia 16.01.2015 23:56
moje ulubione i jak ładnie sklejone :)
halina17 16.01.2015 23:23
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak