Przepis i sposób przygotowania na: Tort gruszkowy
Kroki postępowania
Masę wyłożyć na zimny spód, na masę gruszki i posypać orzechami. Wstawić do lodówki na czas robienia masy czekoladowej.
białko | 2 sztuki |
cukier | 3 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
olej | 1/3 szklanki |
wiórki kokosowe | 1/2 szklanki |
skórka pomarańczowa | 50 gram |
płatki migdałowe | 30 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier waniliowy | 16 gram |
cukier | 1 łyżka |
serek mascarpone | 250 gram |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 czubata łyżeczka |
woda | 1/4 szklanki |
mleko w proszku | 1/2 szklanki |
aromat migdałowy |
śmietana 30% | 1 litr |
cukier puder | 1/2 szklanki |
śmietan fix | 2 sztuki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 5 łyżeczek |
woda | 1/2 szklanki |
czekolada gorzka | 200 gram |
woda | 10 łyżek |
rum | 25 ml |
kakao do posypania | 3 łyżki |
gruszki w zalewie | 0,9 litra |
orzechy laskowe | 150 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: