CZARNY BEZ W SŁOIKACH

CZARNY BEZ W SŁOIKACH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    100 g
  • czarny bez

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno naczynia wlać ok. 1 szkl wody, włożyć dojrzałe i opłukane owoce i doprowadzić pod przykryciem do wrzenia. Rozgotowane owoce przetrzeć przez sito.
Przecier osłodzić do smaku, rozlać do słoików i pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat