Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe „orzeszki”

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 2 szt.
ziemniaki 10 szt/ średnie
marchewka 2 szt
cebula biała 1 szt.
jabłko winne 1 szt.
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
majonez 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe „orzeszki”

Kroki postępowania

1
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Krok 1 - Śledziowe „orzeszki” foto
2
Następnie obrać i wydrążyć środki. Śledzie drobno posiekać, połączyć ze startymi środkami ziemniaków, startą marchewka i jabłkiem. Dodać startą cebulę, przyprawić do smaku i wymieszać.
Krok 2 - Śledziowe „orzeszki” foto
3
Do wydrążonych środków ziemniaków nakładać farsz śledziowy, obłożyć majonezem i posypać kminkiem.
Krok 3 - Śledziowe „orzeszki” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.01.2015 13:09
ja również wypróbuję
jagoda5913 16.01.2015 23:31
Wypróbuję ...
Michał2 16.01.2015 21:16
ciekawy pomysł:(
Mniam 16.01.2015 19:57
Takie śledziki to ja zawsze z miłą chęcią zjem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak