Piers indycza faszerowana kiwi

Piers indycza faszerowana kiwi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiwi

    500 gram
  • pierś z indyka

    1 pierś
  • bulion drobiowy

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś indyka myjemy nacinamy tak aby powstał prostokąt ale żeby jej całkiem nie rozciąć. Kiwi obieramy kroimy w plastry układamy na piersi. Wszystko zwijamy Można spiąc wykałaczkami lub związać sznurkiem wcześniej nacieramy przyprawą. Wkładamy do naczynia w którym będziemy pierś dusić podlwamy połową bulionu. Dusimy 2 godziny ciagle podlewając aby pieczeń nie była sucha.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

02.01.2012 13:35
ciekawe

Agnieszka/picola

27.07.2011 20:51
ciekawe

buksiak12

25.09.2010 14:32
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat