Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers indycza faszerowana kiwi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiwi 500 gram
pierś z indyka 1 pierś
bulion drobiowy 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Piers indycza faszerowana kiwi

Pierś indyka myjemy nacinamy tak aby powstał prostokąt ale żeby jej całkiem nie rozciąć. Kiwi obieramy kroimy w plastry układamy na piersi. Wszystko zwijamy Można spiąc wykałaczkami lub związać sznurkiem wcześniej nacieramy przyprawą. Wkładamy do naczynia w którym będziemy pierś dusić podlwamy połową bulionu. Dusimy 2 godziny ciagle podlewając aby pieczeń nie była sucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 02.01.2012 13:35
ciekawe
Agnieszka/picola 27.07.2011 20:51
ciekawe
buksiak12 25.09.2010 14:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak