Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK ŚMIETANKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cukier puder 2 szkl
mąka krupczatka 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opak
cukier waniliowy 1 opak
masło roślinne 1 kost
tłuszcz do formy
ser biały 1 (3x mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK ŚMIETANKOWY

Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch, dodajemy po jednym żółtku.
Gdy masa będzie jednolita dodajemy ser cały czas ucierając.
Do masy serowej dodajemy mąkę przesianą przez sito i budyń.
Na końcu dodajemy pianę ubitą na sztywno, delikatnie mieszając.
Wylewamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temp. 180 stop. przez 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 14.03.2012 14:56
pycha
czekoladka_m 03.09.2011 20:14
jak dawno już nie jadłam sernika... mniam:)
ZEWA 14.12.2010 23:07
pycha
Kate131 07.12.2010 18:36
apetyczny
hastalavista 08.11.2010 00:08
uwielbiam sernik!
luna19 28.10.2010 17:03
ale dużo sera.. pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak