Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe penne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 kostka
makaron penne 1/2 paczki
ser żółty do posypania
cebula 1-2 szt
ząbki czosnku 2-3 ząbki
pesto 2-3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
śmietana słodka do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe penne

1. Makaron ugotować.
2. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, usmażyć na tłuszczu.
3. Zamrożony szpinak włożyć do garnka, dolać kilka łyżek wody, gotować do całkowitego jego rozmrożenia, na koniec dodać pesto oraz przyrumienioną cebulkę z czosnkiem, dokładnie wymieszać.
4. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
5. Makaron odcedzić, dodać go go szpinaku, chwilkę pogotować, dokładnie wymieszać,a na koniec dodać słodką śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Makaron ułożyć na talerzu, z wierzchu posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 16.01.2015 11:50
dzięki, szybki makaronowy obiadek :)
Kluska_87 16.01.2015 10:25
uwielbiam takie makarony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak