Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca pieczeń z winogronami
Kroki postępowania
Gotową pieczeń wyjmujemy. Przed podaniem kroimy ją w plastry.
Sos uzyskamy z pieczeni zlewamy do garnka i zabielamy mąką. Podajemy go wraz z pieczenią.
cielęcina | 1,2 kg bez kości |
tłuszcz do smażenia | |
wino białe wytrawne | 0,5 szklanki |
sok z cytryny | z połowy |
winogrona czerwone | 10 dag |
winogrona białe | 10 dag |
sól do smaku | |
pieprz | |
mąka ziemniaczana | ok 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: