Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 200 gram
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler 1/3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
oliwa 50 ml
sok pomidorowy 250 ml
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z papryką

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć na noc, następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i cebulę. Gotować kilka minut.
Krok 1 -  Fasolowa z papryką        foto
2
Paprykę i cukinię pokroić w kostkę i dodać do zupy gdy fasola będzie miękka. Chwilę gotować.
Krok 2 -  Fasolowa z papryką        foto
3
Dodać sok pomidorowy wymieszany z przecierem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Po zdjęciu z ognia dodać oliwę.
Krok 3 -  Fasolowa z papryką        foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.01.2015 10:00
pyszna zupa :-)
Ania321 14.01.2015 22:53
wygląda przepysznie :)
aisoglam 14.01.2015 22:32
Apetyczna zupka :)
Babeczka35 14.01.2015 22:17
Bardzo pysznie.
Wafelek2601 14.01.2015 22:06
Pyszna zupka
kasiaw 14.01.2015 21:27
smaczna i pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak