Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miska soczewicy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
soczewica zielona 300 g
marchewki 2 szt
cebula 2 szt
ząbki czosnku 4 szt
filety z kurczaka 2 szt
przecier pomidorowy 1 szkl
bulion drobiowy 1 1/2 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4-6 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miska soczewicy

Kroki postępowania

1
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić. Ziemniaki i marchewkę pokroić w taką samą, małą kostkę.
Krok 1 - Miska soczewicy foto
2
Obsmażyć na patelni i przełożyć do większego garnka.
Krok 2 - Miska soczewicy foto
3
Cebulę skroić i zeszklić na patelni razem z czosnkiem, przełożyć do garnka.
Krok 3 - Miska soczewicy foto
4
Soczewicę odsączyć i dodać do warzyw. Fileta z kurczaka również pokroić i obsmażyć. Wszystko zalać bulionem i dodać przyprawy. Po ok 10min wlać przecier pomidorowy i gotować do miękkości.
Krok 4 - Miska soczewicy foto
5
Na końcu w razie konieczności doprawić. Smacznego!
Krok 5 - Miska soczewicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 30.01.2015 11:55
Super syty obiadek
cukiereczek 15.01.2015 09:07
smacznie i zdrowo
Kuchenka 15.01.2015 08:57
super :)
Mama niejadka 14.01.2015 20:59
Lubię takie gęste dania :)
gosia1988 14.01.2015 20:37
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak