Buraczki marynowane

Buraczki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki młode, małe

    70 dag
  • sól

  • ocet winny

    2,5 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • cukier

    25 dag
  • goździki

    1 łyzeczka
  • chrzan świeżo starty

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone buraczki włożyć do posolonej wody i gotować ok 1h. Obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w słoiku. Zmieszać ocet z wodą i cukrem, zagotować. Wrzątkiem zalać buraczki, wrzucić goździki i chrzan. Zamknąć po ostudzeniu. Przechowywać w chłodnym miejscu.l

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

13.03.2012 08:13
fajne

Iwona51

05.10.2011 09:13
super

Wafelek2601

26.04.2011 16:09
pyszne są

MAR3STA

20.02.2011 09:57
muszę spróbować z goździkami;)

Margo1

25.12.2010 16:09
koniecznie zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat