Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe flaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1/2 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
mięso z kurczaka 1/2 kg
bulion drobiowy 2 l
Papryka słodka mielona Prymat 1 duża łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
mąka 1 łyż
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe flaczki

Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mąkę i paprykę, chwilę całość smażymy. Zalewamy bulionem. Dodajemy obgotowane flaczki, pokrojonego i ugotowanego kurczaka oraz ugotowane jarzyny (mogą być z rosołu). Doprawiamy do smaku. Gotujemy ok 15 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.01.2015 11:55
dawno nie jadłam a lubię, te wyglądają smacznie
w mojej kuchni 14.01.2015 11:35
smaczne jedzonko podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak