Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona zupa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny
brokuł kilka różyczek
fasolka szparagowa 1-2 garście
zielony gorszek 1/2 puszki
sól i pieprz
masło 1 łyżki
ser gorgonzola
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: zielona zupa

Włoszczyznę zalać wrzątkiem i ugotować na niej wywar następnie przecedzić. Dodać brokuła, fasolkę i zielony groszek oraz masło. Gotować do miękkości. następnie doprawić do smaku i całość miksujemy na jednolitą papkę. Dodajemy trochę śmietany. Już na talerzu posypujemy serem gorgonzola.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam
Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak