Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz - śmietnik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 Szklanka
buraki 3
biała kapusta 1/4 główki
marchewka 1-2
pietruszka
por
ziemniaki 4
sól i pieprz
śmietana do zabielenia
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pasek żeberek

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz - śmietnik

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy parę minut co jakiś czas zbierając szumowinę. Następnie dodajemy pozostałe składniki pokrojone w kostkę. Całość gotujemy do miękkości. na końcu doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 06.02.2011 23:38
moze nazwa zupka zawsze zjadliwa
Katarzyna/kate1980 10.10.2010 13:21
moja babcia tak zawsze mówiła na tę zupę ze względu na to że wszystko do niej było można wrzucić
IlonaAlbertos 10.10.2010 00:30
Nazwa zaskakująca, ale barszczyk bardzo apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak