barszcz - śmietnik

barszcz - śmietnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 Szklanka
  • buraki

    3
  • biała kapusta

    1/4 główki
  • marchewka

    1-2
  • pietruszka

  • por

  • ziemniaki

    4
  • sól i pieprz

  • śmietana do zabielenia

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • pasek żeberek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy parę minut co jakiś czas zbierając szumowinę. Następnie dodajemy pozostałe składniki pokrojone w kostkę. Całość gotujemy do miękkości. na końcu doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

06.02.2011 23:38
moze nazwa zupka zawsze zjadliwa

Katarzyna/kate1980

10.10.2010 13:21
moja babcia tak zawsze mówiła na tę zupę ze względu na to że wszystko do niej było można wrzucić

IlonaAlbertos

10.10.2010 00:30
Nazwa zaskakująca, ale barszczyk bardzo apetycznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat