Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zieleninie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
por 3 szt
masło 2 łyzki
natka z pietruszki (posiekana) 2 łyżki
koper posiekany 2 łyzki
śmietana 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyzki
musztarda 1 łyzka
sól 2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zieleninie

Pory cienko posiekać i podsmażyć na maśle do miękkości. W naczyniu żaroodpornym rozłożyć pory i zieleninę, ułożyć na tym przyprawione filety. śmietanę zamieszać z mąką, musztardą, doprawić. Sosem polać filety. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika, piec około 30 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.05.2012 09:30
extra
Seba 24.05.2012 09:30
extra
Iwona51
Iwona51 09.12.2011 09:59
pycha
ogi18 22.11.2011 21:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak