Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski z czekoladą i rodzynkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 2 sztuki
masło lub margaryna 12,5 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier pół szklanki
czekolada mleczna 10 dag
rodzynki pół szklanki

Porada

Z przepisu wychodzi około 20 ciasteczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski z czekoladą i rodzynkami.

1.Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę.
2.Z podanych składników zagnieść ciasto,dodać rodzynki i pokrojoną czekoladę.Zagnieść.
3.Z ciasta robić kulki ,spłaszczać i formować okrągłe ciasteczka.Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.02.2017 07:59
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 01:04
Lepsze od kupnych.
Kluska_87 13.01.2015 14:26
fajnie wyglądają
gosia56 13.01.2015 09:40
pyszne ciasteczka;)
IZABELA29 13.01.2015 09:28
cos pysznego do schrupania
marenka 13.01.2015 08:43
Wspaniałe ciasteczka;)
Mira85 13.01.2015 08:13
Pysznie wyglądają
zabcia117 13.01.2015 06:56
moje ulubione :)
Agata3 13.01.2015 06:45
uwielbiam je :)
smakołyk 13.01.2015 00:09
Kilka dni temu robilam podobne tylko z orzechami włoskimi, pycha
Futka 12.01.2015 23:20
wspaniałe i smakowite ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak