Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków z olejem orzechowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 długie
orzechy włoskie garść
olej 2 łyżki orzechowy
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Porada

Buraczki będą smaczniejsze jeśli upieczemy je, zawinięte w folię aluminiową, w piekarniku.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków z olejem orzechowym

Buraczki ugotować, obrać i pokroić w cienkie długie plastry, najlepiej obieraczką do warzyw.
Orzechy lekko uprażyć na suchej patelni i posiekać.
Olej orzechowy, ocet, sok z cytryny wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos ma być wyraźnie słony, kwaśny i pikantny.
Na talerzu ułożyć buraczki według swojego gustu, polać sosem i posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 13.01.2015 16:00
pyszna sałatka
Wacław 13.01.2015 14:39
ciekawa sałatka
marenka 13.01.2015 08:40
Fajna sałatka:)
norweska20 13.01.2015 00:08
apetycznie ....i smacznie
wwwiolka 12.01.2015 23:47
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak