Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony na jesiennych warzywach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka 200 gram
marchewka 150 gram
dynia 300 gram
Papryka ostra mielona Prymat 1 sztuka
por (biała część)
kukurydza w puszce
bulion warzywny 1 1/2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
koperek

Kotlety

mięso mielone wieprzowe 300 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony na jesiennych warzywach

Ostrą paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paski. Pora pokroić w grube plastry. Resztę warzyw po oczyszczeniu pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, włożyć marchewkę, posolić i chwilę dusić pod przykryciem. Dodać paprykę, dynię i bulion, doprawić ziołami, pieprzem i solą. Po pięciu minutach dodać pora i kukurydzę. Dusić do miękkości warzyw. Dynia częściowo rozpadnie się zagęszczając sos.
W między czasie na drugiej patelni usmażyć kotlety. Składniki włożyć do miski, dokładnie wyrobić, uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z obu stron.
Kotlety podawać na warzywach, posypane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 13.01.2015 21:01
Bardzo fajne danie.
adelajda 13.01.2015 09:52
prosto i smacznie
VioletoweKucharzenie 13.01.2015 08:31
ależ kolorowo i apetycznie!
Babeczka35 12.01.2015 23:06
Jak pysznie i kolorowo.
2milutka 12.01.2015 22:35
jakie pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak