Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron broccoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe składniki

Makaron kolanka 0,5 kg
brokuły 1 sztuka
ser żółty 75 gram

Na sos

śmietana 30% 0,5 litra
ser żółty starty 150 gram
ser topiony 100 gram
czosnek 2-3 ząbki
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron broccoli

Jednocześnie gotujemy makaron oraz brokuły do pożądanej miękkości. W międzyczasie w rondelku na małym ogniu podgrzewamy masło z śmietaną, dodajemy starty żółty ser oraz serek topiony i całość mieszamy aż do rozpuszczenia. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, roztartymi ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość mieszamy i dalej podgrzewamy do zagotowania. Na talerz wykładamy makaron, różyczki brokułów. Polewamy sosem i na koniec posypujemy serem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.01.2015 22:19
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak