Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki na słodko-kwaśno...

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 3 kg
cebula 3 sztuki
cukier 2 łyżki
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ocet 10 % 3/4 szklanki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki na słodko-kwaśno...

malutkie pieczarki oczyścić, zalać wrzątkiem i z 1 minutę gotować mieszając

wylać na sito i opłukać bardzo zimną wodą

wszystkie składniki zalewy zagotować z pokrojoną cebulą

do wyparzonych słoiczków wkładać pieczarki prawie do pełna i wlać gorącą zalewę, mocno zakręcić i pasteryzować z 10 minut

wyjąć z garnka, postawić na zakrętkach do wystygnięcia, potem schować w ciemne, chłodne miejsce, po 2 tygodniach są dobre do jedzenia

pieczarki są dobre np. do tatara, pizzy, sałatek i jako zagrycha.........SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 13.01.2015 12:34
Zabieram przepis.:) żeby nie musieć kupować.
Skotka 12.01.2015 22:59
Super pieczarki:)
pajbek 12.01.2015 21:22
Super zapasy :-)
fotoviderek 12.01.2015 21:21
Świetny zapasik na zimę :)
gosia1988 12.01.2015 20:27
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak