Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczypiorkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
marchewaka 3 szt
pietruszka 1 szt
masło 10 dag
mąka 3 łyżki
szczypiorek posiekany 5 łyżek
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczypiorkowa

Do zagotowanego bulionu dodać pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, gotować do miękkości. Odcedzić wywar. W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszając wlewać po trochu wywar z warzyw. Doprawić solą i gotować ok 8 minut. Wrzucić ugotowane marchewki i posiekany szczypiorek, od razu zdjąć z ognia. Na talerzach ułożyć połówki jajek na twardo i delikatnie wlać zupę.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.02.2014 16:48
lubię zupy chętnie bym się poczęstowała.
ben-ka 14.02.2014 08:47
Ciekawa zupka,nie jadłam takiej jeszcze.
Angelika10 23.06.2013 00:12
smaczna zupka
romanrafal
romanrafal 28.02.2013 15:13
nie jadłem takiej,ciekawa zupka
stokrotka 20.11.2010 17:10
supcio
Agnieszka191 26.08.2010 20:27
mamcia lubi
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:27
dobra jets
marzencia2007 19.08.2010 09:47
uwielbiam szczypioreczek :)
plocia 18.08.2010 14:26
hmm ciekawa zupa tym bardziej że ze szczypiorkiem
Monika193
Monika193 18.08.2010 08:50
uwielbiam szczypiorek, ale takiej zupki jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak