Kaszotto

Kaszotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szkl. ugotowanej na sypko kaszy gryczanej

    1,5-2
  • dkg szynki gotowanej (1-2 grube plastry)

    10
  • ogórki konserwowe

    2
  • g kukurydzy konserwowej

    200
  • cebula

    1
  • czubate łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka)

    3
  • łyżki sosu chili z czosnkiem

    2
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szynkę i cebulę aż lekko się zrumienią. Dodać kaszę i sos chili. Smażyć mieszając 3 min.. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki i osączoną kukurydzę, wymieszać, smażyć jeszcze 2-3 min.. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

16.07.2011 16:29
I pięknie, i ślicznie,i smacznie!

Karolcia12

14.03.2011 15:41
rewelacja, a nazwa bardzo ciekawa

Katarzyna156

17.10.2010 21:24
Pięknie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat