Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dodatkiem brukselki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 150 gram
papryka czerwona 1/2
jajko 3
kukurydza w puszce 1/2 puszki
koperek kilka gałązek
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dodatkiem brukselki

Brukselkę obieramy z pierwszych liści, płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i cukru (płaska łyżeczka soli i pół łyżeczki cukru). Odcedzamy i studzimy. Brukselki przekrawamy na pół i przekładamy do miski. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do brukselki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w średnie kawałki. Do składników sałatki dodajemy także odsączoną z zalewy kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.01.2015 15:32
bardzo fajnie wygląda
Jagódka77 12.01.2015 13:20
świetna sałatka
Magula 12.01.2015 08:38
Wygląda apetycznie!
fotoviderek 11.01.2015 22:42
Taką lubię :)
Sroczka 11.01.2015 21:00
Pysznie wygląda ta sałatka.
eliza135 11.01.2015 20:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak