zawijana pierś z kurczaka

zawijana pierś z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • ser żółty

    kilka plasterków
  • szynka konserowowa

    kilka plasterków
  • cuknia

    1/2
  • marchewka

    1-2
  • musztrada ostra

    2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

  • świeże zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię i marchewkę kroimy w słupki a następnie chwilkę dusimy na rozgrzanym maśle. Filet cienko kroimy na jak największe plastry. Następnie oprószamy go z każdej strony solą i pieprzem lub gotową przyprawą do kurczaka. Jedną ze stron smarujemy musztardą. I na każdym kotlecie układamy marchewkę, cukinię, ser żółty, szynkę i całość posypujmy ziołami. Następnie filet zwijamy w rulon i spinamy go z każdej strony wykałaczkami. Najlepiej jest go chwilkę podsmażyć na oleju a następnie dusić w bulionie lub zapiec w piekarniku również podlewając go bulionem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.06.2012 23:02
Bardzo ciekawy pomysł na smaczne danie z kurczaka.

rzenia15

02.03.2011 10:25
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat