Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijana pierś z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty kilka plasterków
szynka konserowowa kilka plasterków
cuknia 1/2
marchewka 1-2
musztrada ostra 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: zawijana pierś z kurczaka

Cukinię i marchewkę kroimy w słupki a następnie chwilkę dusimy na rozgrzanym maśle. Filet cienko kroimy na jak największe plastry. Następnie oprószamy go z każdej strony solą i pieprzem lub gotową przyprawą do kurczaka. Jedną ze stron smarujemy musztardą. I na każdym kotlecie układamy marchewkę, cukinię, ser żółty, szynkę i całość posypujmy ziołami. Następnie filet zwijamy w rulon i spinamy go z każdej strony wykałaczkami. Najlepiej jest go chwilkę podsmażyć na oleju a następnie dusić w bulionie lub zapiec w piekarniku również podlewając go bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.06.2012 23:02
Bardzo ciekawy pomysł na smaczne danie z kurczaka.
rzenia15 02.03.2011 10:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak