Hamburger American Home wg Magdy Gessler

Hamburger American Home wg Magdy Gessler

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 g
  • bulion wołowy

    100 ml
  • imbir

    kawałek
  • gorczyca

    1/2 łyżeczki
  • mielone nasiona kolendry

    1/2 łyżeczki
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

    1 łyżeczka
  • sól

  • sałata rzymska

  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • pomidor

  • cebula czerwona

  • ketchup łagodny

  • majonez

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę mielimy ,doprawiamy roztartymi w moździerzu przyprawami ,solą i startym imbirem. Dokładnie mięso wyrabiamy z zimnym bulionem. Formujemy burgery i grillujemy razem z bułkami (bułki trochę później ,tylko po wewnętrznych stronach). Sałatę płuczemy i osuszamy. Ogórki ,pomidora i cebulę kroimy w plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

16.01.2015 10:45
cudowny ;)

Kuchnia Marty

10.01.2015 21:56
Om nom nom... pychotka! Lubimy takie mięsko :)

kasiaw

10.01.2015 21:49
super smakowity kąsek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat