Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z melonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 0,5 sztuki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
gruszki w zalewie 1 puszka
maliny świeże garść
borówka amerykańska garść
miód płynny 6 łyżek
mięta liście 10 liści
sok z cytryny 1 sztuka

Porada

Poza sezonem można użyć mrożonych malin i borówek.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z melonem

Melona kroimy w kostkę usuwając pestki i skórkę. Miętę dorbno pokrojoną dodajemy do miodu i cytryny lekko podgrzewając. Powstałym sosem skrapiamy melona. Odstawiamy na 2 godziny w ciemnie i chłodne miejsce.
Brzoskwinie i gruszki kroimy w większą kostkę.
Wszystke owoce mieszamy razem. Następnie zalewamy sosem z melona. Ozdabiamy plasterkami jabka i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak