Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
kiełbasa śląska 4 pętka
boczniaki 200 g
cebula
natka pietruszki pęczek
koncentrat pomidorowy 100 g
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
mąka 2 łyżki (płaskie)
bulion warzywny 600 ml
oregano 1 łyżka
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Makaron gotujemy al dente. Osączamy.
W garnku rozgrzewamy oliwę ,szklimy posiekaną cebulę i dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 11.01.2015 00:32
Proste,smaczne i syte :-)
Kuchnia Marty 10.01.2015 21:58
Szybko i smacznie!
Megg 10.01.2015 19:13
wyśmienity obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak