Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z jabłek na ostro.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko winne 1,5 kg
cebula 2 szt
kiełbasa krakowska 1/2 kg
przecier pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie
Majeranek suszony Prymat
papryczka chili
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
tłuszcz do smażenia

Porada

Tak jak każdy bigos smaczniejszy jest po odgrzaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z jabłek na ostro.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy przecier pomidorowy.
Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do zaszklonej cebulki wraz z przyprawami i całość podsmażamy ok. 10 minut..
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ósemki
( można drobniej ) dodajemy do kiełbasy. Wszystko doprawiamy i duśmy ok.10-15 minut ( do miękkości jabłek )
" Bigos" powinien być pikantny.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2015 23:35
Super jadło.
adelajda 12.01.2015 11:38
Och jakie specjały serwujesz:))
RenataZ-et 10.01.2015 20:16
super przepis :)
Janina 10.01.2015 19:33
Ciekawe smaki;)
gosia56 10.01.2015 18:16
na pewno pyszny;)
marcia7 10.01.2015 17:15
coś ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak