Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowa jajecznica

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
boczek 3-4 platerki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa jajecznica

Buraczka umyć, liście i łodyżki drobno pokroić, buraczka pokroić w słupki. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wbić jajka, doprawić, mieszać do ścięcia. Na suchej patelni podsmażyć boczek. Jajecznicę podawać z boczkiem i świeżym pieczywem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.01.2015 15:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak