Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany makaron

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron kolanka 100 g
brokuł 1/2 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory 2 szt
ser żółty 100 g
ząbki czosnku 4 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany makaron

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente i przelać zimną woda. Brokuła ugotować do miękkości, odcedzić, rozdrobnić widelcem, tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju, dodać do brokuła. 2 ząbki czosnku przecisnąć przed praskę, dodać do farszu. Doprawić solą i pieprzem. przy pomocy łyżeczki nafaszerować makaron i ułożyć w natłuszczonej blaszce.
Krok 1 - Faszerowany makaron foto
2
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pomidory, 2 przeciśnięte ząbki czosnku, posiekana natkę pietruszki, doprawić sola i pieprzem. Gotować aż pomidory się rozpadną i lekko zgęstnieją. Gotowym sosem pomidorowym polać makaron.
Krok 2 - Faszerowany makaron foto
3
Na makaron zetrzeć ser żółty, posypać pieprzem i słodką papryką.
Krok 3 - Faszerowany makaron foto
4
Zapiekać 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 80 stopni. Smacznego :)
Krok 4 - Faszerowany makaron foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.01.2015 15:23
bardzo dobra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak