Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 400 g
pieczarki 400 g
cebula 2 szt
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
śmietana 30% 4-5 łyżek
parmezan starty
olej do smażenia

Porada

Zamiast pieczarek można użyć grzybów leśnych

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany

Rybę umyć i przyprawić solą i piepszem .Delikatnie zrumienić na patelni-tylko aby się lekko ścięła.
Pieczarki pokroić i zesmażyć na oleju z cebulką .Poddusić pod przykryciem aż będą miękkie Doprawić solą i pieprzem ,na koniec duszenia dodać śmietankę i chwilę pogotować .
Rybę ułożyć w naczyniu zaroodpornym ,zalać gęstym sosem pieczarkowym i posypać serem .Zapiekać w piekarniku ok 15 min w 200st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.01.2015 12:42
dobry obiadek
pestka 10.01.2015 12:29
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak