Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk nadziewany morelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
miód 1 łyżka
morele 150 dag
bulion warzywny 1/2 szklanki
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk nadziewany morelą

Morele myjemy, wodę wylewamy. Miód rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do moreli. Pozostawiamy na około 3 godziny, wody z miodem nie wylewamy, będziemy nią polewać fileta.

Mięso myjemy, rozkładamy, przyprawiamy z obu stron. Marynujemy 2 godziny.
Na środek mięsa wkładamy morele i zwijamy. Ściskamy sznurkiem.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy bulionem warzywnym i wodą z miodem.
Pieczemy w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 190 *c.

Kroimy na kawałki i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.01.2015 12:52
wspaniale wygląda
ilka01 10.01.2015 09:25
wygląda super :)
Konczi 10.01.2015 08:34
Takie mięsko musi być pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak