Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na żebrach wędzonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 400 g wędzone
ziemniaki 600 g
żurek 250 ml
natka pietruszki 6 łodyżki
śmietana 18 proc 150 ml
sól i pieprz
kiełbasa zwyczajna 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na żebrach wędzonych

Kości wkłądamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy łodygi z pietruszki i gotujemy wywar przez 20 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru gotujemy na pół miękko, zalewamy żurem, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmaża na patelni. Dodajemy podsmażoną kiełbasę na koniec gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.01.2015 13:48
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak