Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne placuszki
2. Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić. Żółtko, mąkę, wegetę i pieprz dodać do potartych warzyw, wymieszać. Dodać ubitą pianę, wymieszać.
3. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
ziemniaki | 2 szt |
buraki czerwone | 1 szt |
marchewka | 1 szt |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 2 łyżki |
przyprawa do potraw | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
margaryna do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: