Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona wątróbka w kapuście

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
sól i pieprz 1 do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula biała 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej do smażenia 1 do smaku
natka pietruszki 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wątróbka w kapuście

Kroki postępowania

1
Kapustę gotuję w litrze wody do miękkości około 30 minut. Odsączam na sitku.
Krok 1 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto
2
Cebulę kroję w piórka i przesmażam na patelni.Dodaję koncentrat pomidorowy i dalej przesmażam
Krok 2 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto
3
Dodaję kapustę, ziele angielskie, liść laurowy i dalej duszę na wolnym ogniu. . Doprawiam
Krok 3 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto
4
wątróbkę oczyszczam z błonek i myję dokładnie oraz osuszam
Krok 4 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto
5
Wątróbkę przesmażam na drugiej patelni, ale dosłownie chwilę żeby się ścięła. Doprawiam solą, pieprzem.
Krok 5 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto
6
Dodaję do kapusty i wstawiam do piekarnika temp 200 stopni na 25 minut. Można przykryć folią aluminiową podczas pieczenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Krok 6 - Pieczona wątróbka w kapuście  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.01.2015 15:24
chętnie bym spróbowała :)
Rysia 09.01.2015 20:26
Super danie.
Ada-Gaba 09.01.2015 19:04
ciekawy przepis
idealme 09.01.2015 18:23
bardzo smaczne
ania2610 09.01.2015 18:20
Nie jadłam jeszcze wątróbki w takim wydaniu - wygląda apetycznie
gosia56 09.01.2015 17:43
Super pomysł Madziu ;)
Kuchnia Marty 09.01.2015 17:36
Uwielbiam wątróbkę! Takiego połączenia nie jadłam ale chętnie spróbuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak