Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 80 dag
marchew 3 szt
por 10 cm
pomidor
koperek 1 lyżka
masło 3 lyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w warzywach

Rybę rozmrażamy, oczyszczamy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem i dusimy na 2 łyżkach masła pod przykryciem.
Marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy i drobno siekamy. Marchew i pora wrzucamy do rondla, dodajemy masło i przesmażamy. Następnie przyprawiamy i podlewamy wodą. Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i dodajemy do warzyw. Dusimy pod przykryciem. Na końcu dodajemy koperek. Podduszoną rybę wkładamy do sosu i podgrzewamy razem ok 5 min. Podajemy z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 09.01.2015 17:30
smaczna rybka
Renata9 09.01.2015 15:41
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak