Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia panierowana w macy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mąka 1/2 szklanki
maca 1/2 opakowania
jajko 1 sztuka
mleko 4 łyzki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia panierowana w macy

Cukinię myjemy, obieramy i kroimy na dość grube plastry. Posypujemy solą i zostawiamy na 10-15 minut.
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, a macę kruszymy bardzo drobno.
Plastry cukinii należy opruszyć mąką, zamoczyć w jajku i obtoczyć w pokruszonej macy.
Smażymy na oleju, przed podaniem odsaczamy na ręczniku papierowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.04.2012 10:28
Świetny pomysł :)
wedith1 16.10.2010 14:31
Bardzo ciekawe i pomysłowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak