Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane roladki naleśnikowe z serem i orzeszkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
sól pół łyżeczki
proszek do pieczenia szczypta

Nadzienie serowe

ser biały 25 dag
ser żółty 5 dag
orzeszki ziemne 2 łyżki
natka pietruszki 4 gałązki
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Dodatkowo

olej do smażenia 3 łyżki
masło 1 łyżka
ser żółty 5 dag
orzeszki ziemne 3 łyżki

Porada

Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste dodać mleka.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki naleśnikowe z serem i orzeszkami.

Składniki ciasta zmiksować stopniowo wsypując mąkę,na jednolite gładkie ciasto.Z przygotowanego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju,po kilka chwil z każdej strony.
Ser biały wymieszać ze startym serem żółtym,dodać orzeszki,drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem.
Naleśniki smarować farszem,zwijać ruloniki,następnie kroić kilku centymetrowe roladki.
Formę do zapiekania posmarować masłem,ułożyć w niej roladki,następnie posypać orzeszkami i startym serem żółtym.
Roladki zapiekać około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.06.2015 07:53
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:25
Fajne i smaczne danie.
Babeczka35 08.01.2015 14:38
Dziękuję:)
Kuchenka 08.01.2015 14:01
super, podobają mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak