Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300ml
czekolada gorzka 100g
banan 2
słonecznik łuskany

Porada

Można użyć innej dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( można użyć połowę czekolady gorzkiej, połowę mlecznej) tj. w miseczce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Studzimy.
Śmietanę ubijamy i stopniowo wlewamy czekoladę. Przekładamy do pucharków.
Dekorujemy pokrojonym bananem (skropionym sokiem z cytryny by nie zciemniał), posypujemy prażonym słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.01.2015 16:12
Super przepis.
Katarzyna59 08.01.2015 12:16
pyszny deser
jola91 08.01.2015 11:44
Czekolada i banan to chyba najlepsze połączenie :)
Ola1young 08.01.2015 11:29
pyszny ten deser :)
marenka 08.01.2015 09:38
Pychotka;)
Mira85 08.01.2015 07:46
Świetny deser
zabcia117 08.01.2015 07:10
rewelacyjny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak