Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska zupa cebulowa z brandy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 8 średnich
czosnek 2 ząbki
brandy 150 ml
bulion 800 ml
masło 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: francuska zupa cebulowa z brandy

Kroki postępowania

1
Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, opruszyłam solą.
Krok 1 - francuska zupa cebulowa z brandy foto
2
Zrumieniłam ją na maśle (nie należny jej przypalić). Dolałam bulion.
Krok 2 - francuska zupa cebulowa z brandy foto
3
Gdy cebula zmiękła dodałam pokrojony w drobną kostkę czosnek i brandy.
Krok 3 - francuska zupa cebulowa z brandy foto
4
Zamieszałam i gotowałam na średnim ogniu aż zaczęła gęstnieć. Doprawiłam.
Krok 4 - francuska zupa cebulowa z brandy foto
5
Podałam z tostami razowego chleba z rozpuszczonym serem,

Smacznego :)
Krok 5 - francuska zupa cebulowa z brandy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 07.01.2015 23:00
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak