Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa tortilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 200 gram
gorąca woda 3/4 szklanka
olej 2 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa tortilla

Wodę wlać do miski i zamieszać z pozostałymi składnikami. Woda powinna być gorąca, ale nie wrząca. Ciasto należy wyrabiać ok. 5 minut, następnie odłożyć, by odpoczęło. Ciasto podzielić na części, formować kule i cienko wałkować. Oprószyć mąką i smażyć na blasze lub suchej patelni po pół minuty z każdej strony. Uważać, by ciasto za bardzo nie wyschło, bo nie da się później zwinąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak