Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowiec z galaretkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galaretka 5 różnych
cukier puder 1 szkl
ananas w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowiec z galaretkami

Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem.
Galaretki rozpuścić we wrzątku, każdą w innym naczyniu.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody.
Śmietanę podzielić na 3 części. Do jednej dodać 1/3 rozpuszczonej żelatyny i zmiksować. Wylać na mniejszą tortownicę. Ananasa pokroić w kostkę, położyć część na śmietanę i wstawić do lodówki do stężenia, wylać jedną galaretkę i znów wstawić do lodówki do stężenia.
Drugą część śmietany zmiksować z rozpuszczoną żelatyną. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wyłożyć resztę ananasów i zalać inną galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Na koniec zalać galaretką, wstawić do zastygnięcia a resztki innych mocno stężałych galaretek wyłożyć na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 08.01.2015 18:12
słodka pychotka
bietka 07.01.2015 16:29
to coś dla mnie :)
Wafelek2601 07.01.2015 14:11
Pyszne ciasto
Zdzisław 07.01.2015 13:45
takie słodkości bardzo lubię
Megg 07.01.2015 12:17
fajnie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak