Przepis i sposób przygotowania na: Ala kebab
2. Ogórka pokroić w plasterki (jeśli nie lubimy ze skórką, należy go uprzednio obrać), pomidora sparzyć i pokroić w plasterki, cebulkę w piórka, a kapustę pekińską poszatkować.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, pozostawić na ok 10 min. Kurczaka w przyprawie usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
4. Sporządzić sos: majonez wymieszać z ketchupem, doprawić do smaku pieprzem.
5. Ciasto wyjąć z foli, urywać rękoma kawałki ciasta i wałkować placuszki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po ok 1 min.
6. Placki posmarować sosem, nałożyć poszatkowaną kapustę pekińską, przysmażonego kurczaka, plasterki ogórka, pomidora oraz pokrojoną w piórka cebulkę, posolić i popieprzyć. Polać obficie sosem. Zwinąć placek.