Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w zupie cebulowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
zupa w proszku 1 opakowanie
kwaśna śmietana 160 gram
pieczarki 8 sztuk
margaryna do smażenia 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Porada

Zupa w proszku - zupa cebulowa. Jeśli lubimy gęściejsze sosy można zagęścić go mąką pszenną rozmieszaną w małej ilości wody.

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w zupie cebulowej

1. Piersi z kurczaka oczyścić. Każdą pojedynczą pierś z kurczaka pokroić poprzek na pół.
2. Piesi układać na rozgrzany tłuszcz, posypać jarzynką, pieprzem i ziołami prowansalskimi, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
3. Gdy piersi będą obsmażone podlać wodą i smażyć do miękkości, ok 1h.
4. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, usmażyć na tłuszczu.
5. Usmażone pieczarki dodać do usmażonego kurczaka.
6. Zupę cebulową rozmieszać w śmietanie, zahartować sosem spod mięsa.
7. Śmietanę z zupą cebulową wlać do mięsa, wymieszać, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.01.2015 14:39
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak