Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa grochowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 250 g
seler 1/4 szt.
marchewka 1 szt.
ziemniaki 3 szt.
por (biała część) 1 szt.
cebula 1 szt.
cienka kiełbasa 3-4 szt.
czosnek 1 ząbek
chleb czerstwy 4 -5 kromek
olej do smażenia
masło do smażenia
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa grochowa

Groch zalej zimną wodą, gotuj, aż ziarna zupełnie się rozpadną ok.60 min. Warzywa obierz, pokrój, zalej wodą, by były przykryte i ugotuj. Gdy będą miękkie, ostudź i zmiksuj. Połącz z grochem. Przypraw do smaku, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Kiełbaski pokrój i podsmaż na oleju. Czerstwe kromki chleba pokrój w kostkę, podsmaż na maśle na złoty kolor. Zupę podaj z grzankami i kiełbaskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 06.01.2015 17:21
ciekawy przepis
Katarzyna59 06.01.2015 16:37
lubię taką
Kuchnia Marty 06.01.2015 16:31
Pyszna i sycąca zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak